Oecumenische viering

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
19 januari 2020
10:00 - 11:30

Locatie
H. Antonius Abtkerk

Categorieën


‘Buitengewoon’ is het thema voor de Week van Gebed voor de eenheid van de christenen in 2020. De jaarlijkse gebedsweek vindt plaats van 19 tot en met 26 januari. Geïnspireerd door de buitengewone vriendelijkheid die in Handelingen 28 naar voren komt, daagt de Week van Gebed deelnemers uit om te streven naar meer dan het gewone. Het materiaal voor 2020 is voorbereid door kerken in Malta.

Schipbreuk

Christien Crouwel, algemeen secretaris van de Raad van Kerken: “Het thema Buitengewoon ligt dicht bij de bevolking van Malta. In het Bijbelboek Handelingen lezen we dat Paulus en zijn reisgenoten schipbreuk lijden op het eiland. Daar worden zij met buitengewone vriendelijkheid opgevangen. Deze gebeurtenis markeert het moment waarop het evangelie het eiland bereikt. Dat wordt door de bevolking nog ieder jaar gevierd. In de komende gebedsweek worden wij daarin meegenomen.”

Oecumenisch Beraad

Op Scheveningen worden de activiteiten gecoördineerd door het Oecumenisch Beraad Scheveningen. De geloofsgemeenschap H. Antonius Abt wordt hierin vertegenwoordigd door Emilie Griffioen en Fons de Rouw. De gezamenlijke viering vindt op zondag 19 januari plaats in de Antonius Abtkerk; de Bethelkerk aan de Jurriaan Kokstraat en de Nieuwe Badkapel aan de Nieuwe Parklaan zijn die dag gesloten. Na afloop van de viering staat de koffie klaar in de Ontmoetingsruimte van de kerk.

Correctie

De viering begint om 10.00 uur; dit tijdstip staat niet correct vermeld in Stella Maris nummer 5.