MISSIO collecteert voor India

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
19 oktober 2019 - 20 oktober 2019

Categorieën


Logo van Wereldmissiemaand 2019

In oktober 2019 – bijzondere Wereldmissiemaand wegens de honderdste verjaardag – richt Missio Pauselijke Missiewerken zich op het noordoosten van India met zijn grote aantal etnische, overwegend christelijke bevolkingsgroepen zoals de Nyishi. Ze voelen zich vaak tweederangsburgers, ze worden uitgebuit (illegale mijnbouw, theeplantages) en bedreigd in hun culturele identiteit.

Groeiend aantal ‘eigen mensen’

In het gebied zijn talrijke religieuze gemeenschappen werkzaam. Steeds meer priesters en religieuzen komen uit de regio zelf. Dat is een positieve ontwikkeling. Zij zijn vanwege hun afkomst vertrouwd met de cultuur. Zij zetten zich in voor de rechten van de mensen en voor de bescherming van de schepping.

Voorbeelden van hulp en zorg

Twee aan twee gaan zogenoemde Touring Sisters naar de dorpen in de Himalaya. De rondtrekkende zusters verlenen medische zorg, geven onderwijs en delen gedurende enkele weken het eenvoudige leven met de inwoners van het dorp.
Op de theeplantages in de deelstaat Assam worden de theepluksters uitgebuit en vaak slachtoffer van mensenhandel. Zusters van de Salesianen maken de vrouwen en meisjes met behulp van straattheater bewust van de gevaren.

Uw hulp is ook nodig

Missio ondersteunt de opbouw van de katholieke kerk en het pastorale werk in Noordoost-India. Help mee! Geef aan Missio Pauselijke Missiewerken in de kerkcollectes in het weekend van 19 en 20 oktober 2019.
U kunt ook per bank bijdragen. Maak uw gift over op bankrekening NL81 RABO 0102 4487 36 ten name van Parochie Maria Sterre der Zee onder vermelding van ‘Wereldmissiemaand 2019’.

Foto’s: H. Schwarzbach

Meer informatie: Missio