Lezing Tomáš Halík bij De Zinnen Den Haag

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
4 maart 2019
20:00 - 22:00

Locatie
Christus Triumfatorkerk

Categorieën


Van 4 t/m 6 maart 2019 is de Tsjechische theoloog en filosoof Tomáš Halík op uitnodiging van DEZINNEN Den Haag in Nederland. Zijn boek ‘Geduld met God’ is een bestseller die in diverse talen werd vertaald en internationaal goed wordt ontvangen. Ook ‘Raak de wonden aan’, het laatste in het Nederlands vertaalde boek dat onlangs verscheen wordt erg goed ontvangen en wordt door sommigen ‘zijn beste boek tot nu toe genoemd’.

Op 4 maart houdt Tomáš Halík bij DEZINNEN in Den Haag een lezing onder de titel:  “Church as field hospital; crisis and renewal of faith”. Als coreferent zal optreden Prof. Dr. Erik Borgman.

Halík is hoogleraar Filosofie en Sociologie aan de Karelsuniversiteit van Praag. In 2014 won hij de prestigieuze Templeton Prize. Halík liet zich tijdens het communistische bewind in het toenmalige Tsjechoslowakije in het geheim tot priester wijden en werd tijdens de fluwelen revolutie in brede kring gerespecteerd om zijn stellingnames. Hij was o.m. bevriend met oud- president Vaklav Havel en met Kardinaal František Tomášek en was adviseur van Johannes Paulus II.

Het programma met als moderator Arjan Broers is in het Engels.

Kaarten:      € 12,-  aan zaal ( € 10 bij voorinschrijving )

Inschrijven: www.dezinnen.nl of info@dezinnen.nl