Lezing over Sant’Egidio en Barmhartigheid

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
28 november 2016
20:00 - 22:00

Locatie
Boskantkapel

Categorieën


Op 28 november om 20:00 uur houdt Dirk Van der Goten, medeoprichter van de Gemeenschap van Sant’Egidio in Antwerpen, een lezing in de Boskant kapel (Korte Koediefstraat 25) over Sant’Egidio en de Barmhartigheid.

 

De Gemeenschap van Sant’Egidio is een katholieke lekengemeenschap die wereldwijd  70000 leden telt. De leden komen geregeld samen voor een gemeenschappelijk gebed en zetten zich in voor de armen op de plaats waar zij wonen.

De Gemeenschap ontstond in 1968 in Rome op initiatief van Andrea Riccardi als antwoord op de vraag naar aggiornamento na Vaticanum II. In de loop van de jaren ’80 van vorige eeuw ontstonden er ook gemeenschappen in andere landen van Europa, waaronder België (Antwerpen 1984). Later zou de gemeenschap dan ook ontstaan in alle andere continenten.

De gemeenschappen van Rome en Antwerpen kregen al snel heel veel Nederlanders op bezoek. Sommige van deze bezoeken gaven aanleiding tot het ontstaan van gemeenschappen in Nederland, zoals in Amsterdam, Apeldoorn, Utrecht en Rotterdam.

 

Meer info over Sant’Egidio vindt u op www.santegidio.org (internationale site) of www.santegidio.nl