Derde vastenwandeling

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
18 maart 2020
09:00 - 11:00

Locatie
H. Ignatius van Loyola

Categorieën


In de veertigdagentijd 2020 maken we graag, al wandelend, tijd voor bezinning en voorbereiding op Pasen. Om samen te verkennen wat gelovig zijn anno nú kan betekenen – op dít moment in íeders leven.

De veertigdagentijd refereert aan woestijn, aan duister, aan onze ervaringen van verdriet en machteloosheid. Het is een tijd van reflectie en inkeer. Tegelijkertijd herdenkt Nederland in deze periode 75 jaar Vrijheid. Daarom is het thema van de vastenwandelingen ‘Vrijheid en Verantwoordelijkheid’ – we gaan op zoek naar sporen van het passieverhaal. Dat doen we in zes wandelingen op woensdagochtend, van 4 maart tot en met 8 april 2020.

75 jaar Vrijheid
foto Pixabay

Woensdag 18 maart verzamelen we om 9.00 uur in de pastorie van de Onze Lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangenkerk (geloofsgemeenschap H. Ignatius van Loyola, Elandstraat) in de da Costastraat 46. Na een korte overweging door een lid van het pastoraal team wandelen we om 9.15 uur naar een bijzondere locatie waar een gastspreker het thema Vrijheid en Verantwoordelijkheid belicht. Indien u over een Museumkaart beschikt, neem deze dan mee. Vervolgens wandelen we verder en zijn rond 11.00 uur terug bij de pastorie. Daar kunnen we met een kopje koffie of thee nog wat napraten.

Ik hoop u te ontmoeten bij deze wandeling.

pastor Jan Eijken

Meer informatie vindt u op deze website in het bericht ‘Vastenwandelingen 2020’ in de Nieuwsrubriek.