De betekenis van Kerstmis

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
18 december 2017
20:00 - 22:00

Locatie
pastorie H. Antonius Abt

Categorieën


”Ik heb eigenlijk altijd het gevoel dat het kerstfeest plotseling voor de deur staat. Ik had me er wat meer op willen voorbereiden, maar mijn aandacht ging eerst naar de viering van Sinterklaas en daarna kwam het er niet van. Toch spijt me dat elke keer als Kerstmis nadert.”

De advent is de voorbereidingsperiode op het hoogfeest van Kerstmis: het feest van de geboorte van Jezus Christus. Met dit grote feest vangt de kersttijd aan; de periode die eindigt met het feest van de doop van Jezus. Evenals de advent beslaat de kersttijd enkele weken van het liturgisch jaar. Om inzicht te krijgen in de opbouw van de kersttijd en hoe de katholieke Kerk deze periode beleeft houdt pastoor Langerhuizen een inleiding. Ook hier krijgt u een handreiking om deze belangrijke periode bewust te beleven.

Opgave niet verplicht maar wel gewenst in verband met de praktische organisatie, zoals koffie en thee | Geen kosten, vrijwillige bijdrage welkom | Opgeven bij het secretariaat via antoniusabt@rkdenhaag.nl of tel. 070–354 17 42