Adventsactie: schoon water voor Hulanok

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
1 december 2018 - 26 december 2018

Categorieën


met volle jerrycans op de terugweg, pater Asa wijst naar de bron

In de adventsperiode voeren de werkgroepen Missie, Ontwikkeling, Vrede van de parochie Maria Sterre der Zee gezamenlijk actie voor een project van pater Yan Asa – lid van het pastoraal team en nu met groot verlof in zijn geboorteland West-Timor in Indonesië. Zijn wens is een waterput met pompinstallatie voor de inwoners van twee arme dorpen op West-Timor, Hulanok en Baunuba. Hulanok is het geboortedorp van pater Asa.

 

 

Bekijk de foto’s

Uit de foto’s bij het bericht in de Nieuwsrubriek blijkt hoe het nu gaat: water dragen van een bron in het bos naar het dorp over een afstand van vier à vijf kilometer; het is zwaar werk voor vrouwen en meisjes. Schoon water is een basisbehoefte: een put met een pompinstallatie is daarom een grote verbetering van de leefomstandigheden.

Het benodigde bedrag is ruim vijfduizend euro. Wij hopen dat u graag en veel wilt bijdragen, ook omdat de waterput een afscheidscadeau wordt voor pater Asa aangezien hij begin januari 2019 verhuist van Den Haag naar de SVD-communiteit in Duivendrecht.

jerrycan vol scheppen bij de bron

U kunt uw gift voor de waterput:

  • in het adventsofferblok van uw kerk doen;
  • in de schaal doen van de speciale adventscollectes in uw kerk;
  • overmaken op bankrekening NL81 RABO 0102 4487 36 ten name van Parochie Maria Sterre der Zee, onder vermelding van ‘Adventsactie 2018’.