24 uur van gebed

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
20 september 2017
09:30 - 10:30

Locatie
Redeemer International Church

Categorieën


We geloven dat gebed Nederland kan veranderen. De Kroonbede bidt rondom Prinsjesdag voor politiek Den Haag!

Nieuw dit jaar is het 24-uurs gebed op Prinsjesdag zelf. Onze Koning zal waarschijnlijk de Troonrede eindigen met de woorden: “U mag zich daarbij gesteund weten door het besef dat velen U wijsheid toewensen en met mij om kracht en Gods zegen voor U bidden“.  Deze oproep nemen wij te harte. Ons verlangen is politiek Den Haag te zegenen met de liefde van Jezus Christus, zodat keuze die worden gemaakt in de politieke hoofdstad van Nederland leiden tot een barmhartige samenleving.

Het organisatiecomité van de Kroonbede is geïnspireerd door de volgende tekst uit de bijbel: “Allereerst vraag ik je te bidden, te smeken en te danken voor alle mensen, voor koningen en alle andere gezagsdragers. Vraag dat wij een ongestoord en rustig leven kunnen leiden, waardig en in alle opzichten toegewijd aan God” (1 Tim. 2)

Thema van 2017

Hoe barmhartig zijn wij nog in deze wereld? Lopen we om de ander heen of kijken we om naar de vreemdeling in onze steden? Lijkt overbekend en wordt vaak misbruikt om te zeggen dat geloven niet zo relevant is, maar dat wat je doet. Maar dan misbruik je dit verhaal en lees je oppervlakkig. De Priester en de Leviet houden zich in al hun onbarmhartigheid keurig aan de regels. Ze reageren vanuit hun eigenbelang en de wet. In de barmhartige Samaritaan komt het beeld van Jezus naar voren. Hij reageert vanuit bewogenheid.

De parochie bidt mee

In een tijdsbestek van 24 uur bidden we in totaal 12 uur: drie blokken van 4 uur. Onze parochie draagt hieraan bij op woensdag 20 september van 09:30-10:30 uur. Ook u kunt dan met ons meebidden.

Locatie: Sint Jacobstraat 131-133 (kantoor Redeemer International Church – boven Theater aan het Spui).