100 jaar fatima

De katholieke kerk in Portugal staat volop in het teken van het feit dat 100 jaar geleden Maria verscheen aan drie herderskinderen in Fatima. In een periode waarin kerk en geloof in een grote crisis verkeerden.  De eerste verschijning vond plaats op 13 mei 1917.  Daarna verscheen Maria elke maand, de laatste keer op 13 oktober 1917.

processie Fatima
Mariaprocessie in Fatima

Paus Franciscus zal op 12 mei aankomen in Fatima en op 13 mei voorgaan in de eucharistieviering, waarbij duizenden pelgrims worden verwacht.  Hij zal dan tevens twee van de drie zieners Francisco en Jacinta Marto (broer en zus) heilig verklaren.

Eeuwfeest in parochie

De Portugeestalige gemeenschap zal op zondag 14 mei dit eeuwfeest meevieren in de Marlotkerk.  Zoals u weet heeft de Portugeestalige gemeenschap tot ieders tevredenheid haar plek gevonden in de Marlotkerk. Deze kerk is toegewijd aan het Onbevlekt Hart van Maria, oftewel Onze Lieve Vrouw van Fatima.
We beginnen om 11.30 uur met een Mariaprocessie, daarna een feestelijke liturgieviering in de kerk (in het Portugees en Nederlands). Na afloop is er een gezellig samenzijn.
U bent van harte uitgenodigd om dit feest met ons mee te vieren!!
Jan Eijken, pastoraal werker
 
N.B.:  op zondag 21 mei is de Portugeestalige gemeenschap afwezig.  Zij gaat dan op bedevaart naar het Maria-oord in Heiloo om het eeuwfeest nogmaals te vieren samen met de andere Portugeestalige gemeenschappen in Nederland.