Op zondagmiddag 2 oktober om 14:30 uur is er in de Elandstraatkerk een speciale viering voor de dieren. Ja echt, je mag je huisdier of knuffel meenemen naar de kerk. Werelddierendag is op 4 oktober omdat dit de gedenkdag is van Sint Franciscus van Assisi, die een bijzondere band met dieren had. Ook in veel bijbelverhalen spelen dieren een bijzondere rol. Denk maar aan het ezeltje op Palmzondag, het verloren schaap en zijn herder, en de dieren die twee-aan-twee mee mochten in de Ark van Noach.

De viering is gericht op gezinnen uit de hele parochie, met kinderen in de basisschoolleeftijd of daaronder. Ook volwassenen met hun huisdier zijn van harte welkom. De viering duurt ongeveer drie kwartier. Na afloop is er koffie, thee, limonade en iets lekkers, en de gelegenheid om andere jonge gezinnen en dierenliefhebbers te ontmoeten.

Tijdens de dierendagviering hoor je een mooi verhaal, bidden we samen en zingen we met het kinder- en jeugdkoor van de Elandstraatkerk vrolijke liedjes over Gods schepping. We bedanken onze dieren voor alle fijne momenten die wij met hen beleven. Pastor Marijke Witteman gaat voor en zal alle huisdieren en knuffelbeesten zegenen.

Komen jullie ook?

Caroline Morris Werkgroep gezinsvieringen Elandstraatkerk
Meer informatie: kinderen.elandstraatkerk@gmail.com