Zondag 22 mei ontving een groep van 40 vormelingen vanuit de geloofsgemeenschappen H. Agnus, H. Antonius Abt, H. Driekoningen, H. Ignatius, H. Jacobus en H. Willibrord het sacrament van het heilig vormsel in de MARTHAKERK. Dit werd toegediend door Pater Thomas Kremer en Pastoor Dolf Langerhuizen.

Processie vormelingen
Processie vormelingen

De mis was indrukwekkend. Met name bij binnenkomst: De kinderen kwamen met kaarsen in processie binnen.  Het moment van de zalving temidden van de ouders was spannend voor kind en.. ouder.  Er waren twee koren: Heaven’s Touch en PaMa. Beide een heel ander geluid, zo was er veel variatie.
Na afloop kregen de kinderen van onze groep stuk voor stuk van Shirley felicitaties, een persoonlijk woord, een oorkonde en witte rozen. En hun eigen doopkaars mocht, nu vandaag na voor de derde keer ontstoken te zijn, weer mee naar huis. De vormelingen hadden handen tekort.
Als voorbereiding zijn wij met onze groep tijdens het Pinksterweekend naar de Vuurdoop in Rotterdam geweest. Dit was een samenkomstdag voor alle Zuid-Hollandse vormelingen georganiseerd door het Bisdom Rotterdam. Het werd een wervelende dag voor 700 jongeren en hun begeleiders. Met theater, een torenbeklimming en een workshop voor de vormelingen met een gesprek over vluchtelingen. De begeleiders kregen gelijktijdig een groepsgesprek. Ik was ingedeeld bij Vicarus-generaal Dick Verbakel en onze groep besprak het verhaal door Lucas over de ‘Verloren Zoon’. Toepasselijk in het jaar van de Barmhartigheid.
Twee dagen voor de toediening van het vormsel, kwamen op vrijdagavond alle 40 vormelingen voor het eerst samen in de Marthakerk. Het was een praktische voorbereiding op zondag: de kinderen die zouden voorlezen konden oefenen en het lopen bij binnenkomst werd ook besproken. Direct bij binnenkomst die avond ontmoetten wij Pastor Marijke Witteman. Wat fijn dat Pastor Witteman nu ook bij de derde grote stap betrokken zou zijn; na Maxime zowel gedoopt als begeleid te hebben met de Heilige Communie.
vormelingen
Vormelingen parochie Maria Sterre der Zee

Tot slot wil ik een woord van dank richten aan Shirley Zichem. Zij wist door haar enorme spirit  de vonk, die in de kinderen aanwezig is, te laten ontbranden om zich nog meer te verbinden met het geloof.
 
 
LK – moeder van Maxime