Dinsdag jl. hebben de Nederlandse bisschoppen in reactie op de persconferentie door de overheid van 15 januari aangegeven de huidige coronamaatregelen voorlopig te continueren. Zie: https://www.bisdomrotterdam.nl/nieuws/algemeen-nieuws/nu-geen-wijzigingen-coronamaatregelen-r-k-kerk

Op 25 januari is er een nieuw weegmoment door de overheid. Daarna bezien de bisschoppen de consequenties voor het kerkelijk beleid ten aanzien van covid-19.

Voor parochie Maria Sterre der Zee betekent dit dat de huidige maatregelen gecontinueerd worden tot en met het weekend van 29/30 januari 2022. Dit betekent:

  • Maximaal 50 bezoekers per viering met 1,5 meter onderlinge afstand
  • Reserveren vooraf via Meevieren.nl of telefonisch via de lokale secretariaten
  • Geen fysieke activiteiten in de kerken, zalen of pastorieën
  • Hygiënemaatregelen: mondkapje verplicht, handen reinigen met gel bij binnenkomst en voor het ter communie gaan, ventilatie
  • Geen samenzang, slechts voorzang door cantor of maximaal vier zangers
  • Op zaterdag is de eucharistieviering in Marlot om 16:00 uur; de viering in H. Marthakerk van 19:00 uur vervalt. Er zijn geen avondvieringen.

In de maatschappij zijn diverse geluiden hoorbaar die op versoepelingen aandringen. Daartegenover staat een onverminderd groot aantal besmettingen met het virus, dat voor kwetsbare mensen gevaarlijk blijft. Laten we met elkaar de schouders zetten onder bovenstaande maatregelen om onze kerken veilig te houden in de hoop dat per 1 februari versoepelingen mogelijk zijn.