Maria Sterre der Zee
Koor Cantamus Alati in de H. Antonius Abtkerk

Velen kennen het Stabat Mater van Antonín Dvorák in de tiendelige versie voor solisten, gemengd koor en symfonieorkest. Die versie is gecomponeerd in 1877, nadat kort achter elkaar drie van zijn kinderen waren overleden.
Begin deze eeuw is gebleken dat hij in 1876 al een tot in detail uitgewerkte compositie in zeven delen had geschreven, voor solisten, koor en piano. Deze – oorspronkelijke – versie schreef hij naar aanleiding van het overlijden van zijn dochtertje.
Cantamus Alati voert de oorspronkelijke versie van het Stabat Mater op Palmzondag uit in de H. Antonius Abtkerk. De pianopartij wordt gespeeld door Menno Boogaard. De vier solisten zijn: de sopraan Charlotte Houberg, de alt Floor van der Sluis, de tenor Satriya Krisna en de bariton Bryan Jolly. Algehele leiding: dirigent Kees van der Linden.
Toegang: 12,50 euro inclusief programmaboekje. Kinderen tot en met 14 jaar gratis. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.cantamusalati.nl en op de dag van het concert aan de kerk.
Datum: zondag 9 april 2017 | Tijd: 16.00–17.00 uur | Plaats: H. Antonius Abtkerk, Scheveningseweg 235 | Bij de kerk geldt betaald parkeren