Oecumenische viering in de H. Antonius Abtkerk op zondag 15 januari 2023 om 11.00 uur.

Van 15 t/m 22 januari 2023 vindt weer de jaarlijkse Week van gebed voor eenheid van christenen plaats. Deze keer is het thema “Doe goed, zoek recht”. Dit is gebaseerd op de bijbeltekst die centraal staat tijdens de Week van gebed en die komt uit Jesaja 1 vers 17: ‘Leer goed te doen; zoek het recht, houd tirannen in toom, kom op voor wezen, sta weduwen bij’. Bijzondere aandacht is er voor de verdeeldheid die veroorzaakt wordt door het onrecht van ongelijkheid en racisme.

In Scheveningen vieren we al vele jaren de Week van gebed voor eenheid met een oecumenische viering, georganiseerd door het Oecumenisch Beraad Scheveningen, waarin drie kerken samenwerken: de Bethelkerk, de Nieuwe Badkapel-Zorgvlietkerk en de H. Antonius Abtkerk. 

De komende viering wordt gehouden in de H. Antonius Abtkerk op zondag 15 januari 2023 om 11.00 uur. Voorgangers zijn Dominee Charlotte van der Leest, Dominee Gerco Lock en pastoor Dolf Langerhuizen. Muzikale medewerking verleent het Scheveningse YMCA Gospel Choir. Dit koor vindt zijn inspiratie in het evangelie en is niet gebonden aan een kerkelijke richting: het zingt over kerkmuren heen op een eigentijdse manier voor alle mensen. Er wordt tijdens de dienst gezorgd voor kinderopvang en kindernevendienst.

De dienst is ook te volgen door de uitzending ervan via internet op www.bethelkerkscheveningen.nl, en dan kiezen voor “Uitzendingen” en “Meekijken”.