Het Oecumenisch Beraad Scheveningen organiseert op woensdag 15 juni 2022 een bezoek aan het Museum Catharijneconvent in Utrecht. Daar is de tentoonstelling ‘Van god los?’ te zien, over de roerige jaren zestig. Het Oecumenisch Beraad is een samenwerkingsverband van de Nieuwe Badkapel-Zorgvlietkerk, Bethelkerk en Antonius Abtkerk.
Over de tentoonstelling schrijft het museum het volgende: De jaren ’60 zijn een van de meest revolutionaire én religieuze periodes uit de Nederlandse geschiedenis. Aan het begin van deze periode was de invloed van de kerk op het dagelijks leven nog allesoverheersend. Grote gezinnen waren normaal, gemengd trouwen was taboe en boodschappen deed men bij winkeliers van de eigen zuil. Toch ontstonden er barsten. Vrouwen gingen massaal aan de pil, heiligen werden overboord gegooid en homoseksualiteit werd voorzichtig bespreekbaar.
De bus vertrekt om 9.15 uur bij de Antonius Abtkerk, Scheveningseweg 235, en komt een uur later aan bij Museum Catharijneconvent. Daar volgen een inleidende lezing op de tentoonstelling en gelegenheid om de tentoonstelling te bezoeken en te lunchen. Om 14.15 uur vertrekt de bus voor de terugrit naar Scheveningen.
Kosten
Kosten voor busvervoer en inleiding € 20,-. Dit bedrag dient woensdag 15  juni contant, en liefst gepast, vóór vertrek of in de bus te worden voldaan. Toegang museum € 15,-. Toegang voor houders van een Museumjaarkaart of een VIP-kaart van de Bankgiroloterij is gratis.
Aanmelden
Vóór 1 juni 2022 bij Greet Kappers; liefst per e-mail: g.kappers@planet.nl. Telefonisch: 06 46 26 69 64. Ook voor meer informatie. Het maximum aantal deelnemers is 45. Het spreekt vanzelf dat u voor het bezoek aan het museum goed ter been moet zijn.