De basiscursus voor geloofsleerlingen is bestemd voor een ieder die erover nadenkt toe te treden tot de Rooms-katholieke Kerk en zich in het katholiek geloof wil verdiepen. Het pastoraal team van onze parochie wil daar graag bij helpen.

De basiscursus voor geloofsleerlingen begint op dinsdag 22 november en duurt tot Pasen volgend jaar. Wie deze basiscursus gemotiveerd doorloopt en voldoende aanwezig is, kan in de Paaswake de zogeheten initiatiesacramenten ontvangen. Wie niet gedoopt is ontvangt het H. Doopsel en het H. Vormsel. Wie in een andere kerk dan de RK Kerk is gedoopt, zal het H. Vormsel ontvangen. Ieder die toetreedt tot de Kerk zal na Doopsel en/of Vormsel de eerste H. Communie ontvangen. Dat is een belangrijk besluit. Het is niet verplicht om deze beslissing van tevoren te maken.

Kiezen voor het geloof en de Kerk is geheel vrijwillig en gebeurt vanuit het hart. Ook gaandeweg kan deze beslissing worden genomen. Wie meer tijd nodig denkt te hebben, kan zijn of haar beslissing nog uitstellen. De basiscursus voor geloofsleerlingen is ook bedoeld voor volwassen parochianen die wel gedoopt zijn, maar het vormsel (nog) niet hebben ontvangen. Wie dit alsnog van harte wil is ook welkom! Wie zijn of haar basiskennis over het katholieke geloof wil opfrissen en verdiepen mag zich ook aansluiten.

Voor meer informatie en voor aanmelding kunt u terecht bij het centraal parochiesecretariaat via de e- mail: parochiesecretariaat@rkdenhaag.nl.

De (dinsdag)avonden van de basiscursus voor geloofsleerlingen vinden plaats in de pastorie van de Paschalis Baylonkerk (Neuhuyskade 97) en beginnen om 20.00 uur.
Wie zich opgeeft bij het centraal parochiesecretariaat ontvangt een lijst met alle avonden, beginnend met de eerste avond op dinsdag 22 november.

Pastoor Dolf Langerhuizen