Antonius Abtfeest 2015
Antonius Abtfeest 2015

Zondag 10 juli 2016 maken we er in de Antonius Abt een groot feest van. We vieren de naamdag van onze patroonheilige, we sluiten een bij tijd en wijle bewogen werkseizoen af en maken ons op voor de zomervakantie.
We beginnen het feest binnen, in de kerk, om 10.30 uur, met een eucharistieviering onder het motto Mensen hebben mensen nodig. Pastoor Dolf Langerhuizen gaat voor, geassisteerd door pastor Bouke Bosma die voor één keer de boel de boel laat in Leimuiden.
Vier koren laten zich horen: De Stadhoudertjes en PaMa, Gli Uccelli en Laus Deo. Natuurlijk zingen we tot slot het Lied om mee te gaan.
En dan gaan we, naar buiten, waar koffie, thee, limonade en gebak klaarstaan. Al etend en drinkend is er volop tijd voor een praatje met bekenden en kennismaking met onbekende mensen. Op een niet te missen plek wordt een lunchbuffet ingericht. En er is een loterij.
Natuurlijk bent u er allemaal bij, welkom alvast.
Doe mee aan het lunchbuffet
Nee, u hoeft zich niet aan te melden voor een bakje en een dingetje, Schevenings voor koffie met een koekje, en het lunchbuffet. Maar u mag eraan bijdragen door iets in uw eigen keuken te bakken, te braden of te koken (of in te slaan bij Albert Heijn). Koek, cake en taart voor bij de koffie en thee, hartige dingen voor bij de lunch.
Als u wilt, kunt u even afstemmen met Henk van Leersum, tel. 325 92 47.
Gevonden voorwerpen
Het zal u verbazen hoeveel voorwerpen er in een jaar tijd in kerk en pastorie worden achtergelaten. En nooit opgehaald. Rechtmatige eigenaars krijgen nog eenmaal, op zondag 10 juli, de gelegenheid hun eigendom mee te nemen. De gevonden voorwerpen krijgen een plaats op een tafel van het Antonius Abtfeest.
Fotoverslag 2015