Wellicht heb je weleens gehoord van een Alpha-cursus. Wat is dat eigenlijk: zo’n Alpha-cursus? Het is met anderen op zoek gaan naar de zin van je leven. Dat is Alpha. Tijdens tien interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdek je wat het christendom en het katholieke geloof inhoudt. Stel al je vragen en praat met andere deelnemers door over boeiende onderwerpen.
Je bent niet de enige; wereldwijd volgden ruim 29 miljoen mensen een Alpha. Vraag je je af of er meer is? Ben je op zoek naar de zin van je leven? Loop je rond met andere levensvragen of wil je meer te weten komen over het christelijk geloof? Dan is Alpha echt iets voor jou!
En we doen dit allemaal op een laagdrempelige, leerzame en gezellige manier. De Alpha-cursus is géén catechese-cursus en er zijn geen colleges theologie. Het is echt bedoeld als kennismaken met het geloof. En als je denkt: ik wil mijn geloof weer oppakken en de basis van mijn geloof weer wat opfrissen: ook dan ben je van harte welkom! Je ontmoet leuke, nieuwe mensen. Je denkt samen na over inspirerende onderwerpen. Iedereen komt met zijn eigen vragen en ideeën. Daar is alle ruimte voor. En het is helemaal gratis!

Bijeenkomsten

De eerste (introductie) avond is op dinsdag 3 april en begint met een gezamenlijke maaltijd om 18.30 uur. Samen eten doen we iedere avond; het is gezellig, we ontmoeten elkaar, praten met elkaar en het hoort helemaal bij de Alpha-cursus. De cursus bestaat vervolgens uit 10 achtereenvolgende avonden: 10, 17, 24 april, 8, 15, 22, 29 mei, 5, 12, 19, 26 juni en een weekend op 18/19 mei.
Vragen die die aan bod komen zijn o.a.: Wie is Jezus?, Wat is geloven?, De Bijbel lezen: waarom en hoe? en Wie is de Heilige Geest? 
De cursus wordt gegeven in het parochiecentrum van de Driekoningengemeenschap (bij de Paschaliskerk): Neuhuyskade 97 Den Haag. Na 17.00 uur is het gratis parkeren!

Voor u of iemand die u kent?

Natuurlijk hoop ik van harte dat jouw belangstelling hierdoor is geprikkeld en dat je overweegt om mee te gaan doen. Of dat je iemand kent van wie je denkt: Voor hem of haar zou zo’n cursus heel goed zijn! Schroom niet om contact te zoeken via email of telefoon. Voor meer informatie of aanmelding kunt u terecht bij het parochiesecretariaat;  tel. 070-8209866, email parochiesecretariaat@rkdenhaag.nl.
Zie voor meer informatie: alpha folder en www.rk-alphacentrum.nl
Ik groet u hartelijk, mede namens het Alpha-team, en wat ons betreft: tot 3 april!
Dolf Langerhuizen, pastoor