Afscheid pastoraal werker Jan Eijken 12 september

Na een lange kerkelijke loopbaan van bijna 36 jaar,  zal pastoraal werker dr. Jan Eijken, officieel afscheid nemen van onze parochie Maria Sterre der Zee op zondag 12 september. Dit afscheid zal plaatsvinden aan het einde van de Eucharistieviering om 11.00   uur in de Antonius Abtkerk op Scheveningen. In de viering van de Eucharistie willen we God danken voor    het werkzame leven van  Jan Eijken en zijn inzet voor onze parochie. De rustige  en vertrouwde  aanwezigheid  van Jan Eijken zal worden gemist. Als parochie mogen we hem o.a. dankbaar zijn voor zijn betrokken aandacht bij de anderstalige gemeenschappen van onze parochie, waar Jan zich altijd bijzonder voor heeft ingezet. Diverse van deze gemeenschappen zullen ook vertegenwoordigd zijn bij zijn afscheid.  

In een eerder verschenen editie van ons parochieblad Stella Maris (april/mei 2021)  heeft Jan in een interview uitvoerig verteld over zijn loopbaan en werkzaamheden. We hebben ook kunnen lezen dat hij na zijn pensionering graag op vrijwillige basis actief wil blijven: voorlopig nog bij de Portugeestalige Gemeenschap in onze parochie en bij het MOC in de Schilderwijk.

Bij een afscheid hoort natuurlijk een passend cadeau. Als blijvende herinnering  en om onze waardering uit te drukken voor het vele dat Jan Eijken voor onze parochie heeft gedaan. Jan heeft te kennen gegeven dat zijn huidige fiets aan vervanging toe is, en dat hij graag een nieuwe fiets wil aanschaffen. Daar willen we hem natuurlijk graag bij helpen. Doet u ook mee? Uw gewaardeerde bijdrage mag u overmaken op rekeningnummer:    

NL81 RABO 0102 4487 36 t.n.v. Parochie Maria Sterre der Zee Onder vermelding van: afscheidscadeau Jan Eijken

Bij voorbaat hartelijk dank en  vriendelijke groet, 

Dolf Langerhuizen

Pastoor parochie Maria Sterre der Zee