Sara in de tent

Dit jaar gaat het in de adventsmeditaties onder leiding van Joke Kievit over vrouwen die zich door God gezien voelen en zelf openstaan om te kijken met het hart. Voorbeelden zijn Sara, Hagar, Elisabeth en Maria. Onverwacht geraakt door iets onbekends, iets nieuws, waarvoor zij openstaan.

Word ik gezien?

Juist in de advent, tijd van ‘verwachting’, gebruiken we dit beeld om zelf te mediteren rond vragen als ‘word ik gezien door de Ander, door anderen’ en ‘hoe kijk ik zelf naar de Ander en anderen’. Geïnspireerd door onder meer Genesis 16:13, psalm 103, en Lucas 1, 39-55.
Bij elke bijeenkomst gebruiken we een korte tekst, een lied en een gebed, om ons de stilte in te leiden die ongeveer 25 minuten duurt. Na de meditatie is er een kopje thee en ruimte voor ontmoeting.

Serie zonder verplichting

De kapel is open vanaf 19.15 uur. Het is niet verplicht alle vier de avonden bij te wonen; het is een serie maar elke meditatie staat op zich. Je hebt geen ervaring met meditatie nodig, behoefte aan een moment van rust en bezinning en een open hart zijn genoeg.
Vooraf opgeven is prettig maar niet noodzakelijk. Geen kosten, vrijwillige bijdrage welkom. Meer informatie bij Joke Kievit, tel. 06 20 41 77 66 of via jokeadriana@outlook.com
Data: woensdag 29 november, 6, 13, en 20 december 2017 | Tijd: 19.30 tot 20.15 uur | Plaats: kapel O.L. Vrouw van Lourdes, Berkenbosch Blokstraat 9A