Catechese en bezinning

De parochie Maria Sterre der Zee geeft ruimte aan mensen die wat dieper in het geloof willen duiken. Hiervoor is er catechese en bezinning. In de catechese is er ruimte om met elkaar over het geloof te praten, net als tijdens de bezinningsdagen. Daarnaast zijn er onder andere Alpha-cursussen en lezingen van externen. Bij alle activiteiten zijn uiteraard ook niet-parochianen uitgenodigd!

Hieronder ziet u een overzicht van activiteiten. De actuele activiteiten zijn te vinden in onze activiteitenkalender.

In Den Haag start elk jaar een Alphacursus. Het is een cursus om kennis te maken met het Christelijke geloof. Een kennismaking, dus géén catechese-cursus. Daarnaast is de cursus ook heel geschikt voor mensen die hun geloof weer op willen pakken en de ‘basis’ weer wat willen ‘opfrissen’. De eerste avond is een introductie-avond en start, evenals de overige Alpha avonden, op een donderdagavond om 18.45 uur. De cursus bestaat uit 10 donderdagavonden en een zaterdag. Thema’s die aan bod komen zijn onder andere: ”Wie is Jezus?”, ”Wat is geloven?”, ”De Bijbel lezen: waarom en hoe?” en ”Wie is de Heilige Geest?”. Voor meer informatie over plaats en data of aanmelding kunt u terecht op de Alpha-cursus website of via parochiesecretariaat@rkdenhaag.nl

Met anderen op zoek gaan naar de zin van het leven. Dat is Alpha. Tijdens circa tien interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdek je wat het katholieke geloof inhoudt. Stel al je vragen en praat met andere deelnemers door over boeiende onderwerpen. Je bent niet de enige; wereldwijd volgden ruim 29 miljoen mensen een Alphacursus.

Vraag je je af of er meer is? Ben je op zoek naar de zin van je leven? Loop je rond met andere levensvragen of wil je meer te weten komen over het christelijk geloof? Kom je al jaren in de kerk en vindt je dat je geloof aan een opfrisbeurt toe is? Dan is een Alphacursus echt iets voor jou.

Je ontmoet leuke, nieuwe mensen. Je denkt samen na over vijftien inspirerende onderwerpen. Iedereen komt met zijn eigen vragen en ideeën. Daar is alle ruimte voor. En het is helemaal gratis! De meeste Alpha-avonden beginnen met een gezellige en lekkere maaltijd. Na het eten luister je naar een kort inspirerend verhaal over een van de onderwerpen. Daarna is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen. Lijkt het je wat?

Plaats van samenkomst is het parochiecentrum bij de Paschaliskerk: Neuhuyskade 97. Ontvangst om 18.30 uur, gezamenlijke maaltijd om 18.45.

Wie zich wil opgeven is van harte welkom! Opgave bij het Centraal parochiesecretariaat: parochiesecretariaat@rkdenhaag.nl
Telefoon: 070 — 8209866

Met vriendelijke groet,

Dolf Langerhuizen, pastoor.

Een belangrijke opdracht van de werkgroep Geloofsverdieping is het voorbereiden van de kinderen op hun Eerste Heilige Communie. De eucharistie is immers het centrum van ons geloofsleven.
Ook de gezinsmissen dragen bij aan het verdiepen van het geloof van de kinderen en bij deze vieringen spelen de voorganger en de dirigente van het kinderkoor een belangrijke rol.
De kinderen, die ongeveer 12 jaar zijn, worden uitgenodigd om zich voor te bereiden op hun Heilig Vormsel. Daarmee is de eerste fase van de geloofsvorming afgerond.
Daarnaast wordt voor volwassenen het Leerhuis aangeboden. Het Pastorale Team verzorgt deze avonden. In het najaar zullen er 3 avonden aangeboden worden rond het thema barmhartigheid.

Deze werkgroep wordt ondersteunt door pastor Marijke Witteman. De leden van de werkgroep geloofsverdieping zijn:

Annelies Brosch, voorzitter

Jan Eijken, pastor

Petri van der Lans, communicanten