De zomer is voor velen van ons plezierig: tijd om te ontspannen, vrienden en familieleden te ontmoeten, buiten te wandelen of fietsen, watersport te bedrijven, vakantie te vieren aan het water, in bossen of bergen. We schaffen de bijbehorende artikelen aan, luchtige kleding, iets feestelijks voor een festival of openluchtconcert, een rugzak, een winkelwagentje met boodschappen voor een picknick of barbecue, zonnebrandcrème, anti-muggenolie.

Pastoor Vasyl Hasynets uit Tsjernivtsi heeft op verzoek van Alena Boer aangegeven, welke artikelen nu welkom zouden zijn bij de mensen die hij en zijn parochie ondersteunen. Wij willen graag zo snel mogelijk een pakket van tenminste 1.500 Euro naar Oekraïne sturen met artikelen, waaruit blijkt wat de zomer dit jaar voor veel Oekraïners inhoudt:

  • Waterfilters met toebehoren om direct uit een bron, beekjes of meren te kunnen drinken of onbetrouwbaar kraanwater te zuiveren: per stuk 30 Euro,
  • Anti-insect-spray: per stuk 10 Euro,
  • Zonnebrand-spray: per stuk 10 Euro,
  • Camouflage pet voor de zomer, per stuk 8 Euro,
  • Groene t-shirts: per stuk 6 Euro,
  • Reinigingstabletten voor wasmachines, waarin sterk verontreinigde kleding wordt gewassen: per verpakking 30 Euro.

Aan waterfilters willen we ca. 30% van de kosten van het te leveren pakket besteden, aan anti-insect-spray en zonnebrand-spray elk zo’n 20%, aan de overige artikelen samen de resterende 30%.
Dit jaar tot en met mei bedroeg de opbrengst van de actie voor Oekraïne in onze parochie ruim 4.600 euro; daarvan is ca. 3.600 Euro besteed en in Oekraïne aangekomen. Er is dus nog ongeveer 1.000 euro over. U kunt het bovengenoemde pakket of meer mogelijk maken met uw donaties.

Dank u van harte voor uw solidariteit en uw gulle giften.

Alena Boer, Dolf Langerhuizen, Michiel Timmerman, Monique Meeussen

Als u wilt bijdragen kan dat op het IBAN-nummer van onze parochie: NL60 RABO 0301 0505 03 t.n.v. RK Parochie Maria Sterre der Zee, onder vermelding van ‘Oekraïne’.