De opbrengst van de actie voor Oekraïne in onze parochie is veel groter dan we hadden durven denken: inmiddels is sinds het begin van de actie door u ongeveer € 18.000 gedoneerd. Daarvan is nog ongeveer de helft te besteden. In overleg met de parochie in Tsjernivtsi en de Stichting Oekraïners in Nederland bekijken we, waarmee de parochianen en meer algemeen de inwoners van Oekraïne nu het beste geholpen zijn en wat men niet al op een andere manier ontvangt. De katholieke hulporganisatie Caritas verschaft o.a. warme kleding en dekens.

Wij denken aan de volgende artikelen via daarin gespecialiseerde leveranciers:

  • diesel/accu standkachels: heteluchtverwarming voor mobiel gebruik en op plaatsen, waar geen andere verwarming meer werkt of beschikbaar is, kosten van 15 stuks: ca. 3.500;
  • slaapzakhoezen ofwel bivakzakken van Goretex: regen- en winddichte hoezen, ter bescherming tegen vocht en wind, kosten van 40 stuks: ca. €2.000;
  • oplaadbare kleine en robuuste zaklampen.

Daarnaast zullen kleinere producten worden gekocht, gelet op beschikbaarheid, kwaliteit en prijs bij het inkopen in supermarkten en drogisterijen wordt gelet op de wekelijkse aanbiedingen:

  • toiletartikelen, bijvoorbeeld waspoeder, zeep en shampoo;
  • voedingsmiddelen, zoals vlees en vis in blik;
  • potjes met multivitaminen.

De bedoeling is om al deze artikelen zoveel mogelijk medio januari te versturen naar Oekraïne.

Dank u hartelijk voor uw solidariteit en uw gulle giften. Als u wilt bijdragen kan dat op het IBAN-nummer van onze parochie: NL60 RABO 0301 0505 03 t.n.v. RK Parochie Maria Sterre der Zee, onder vermelding van ‘Oekraïne’.

Alena Boer, Sacha van Rooijen, Monique Meeussen, Dolf Langerhuizen en Michiel Timmerman