Als parochie zijn wij blij u te mogen melden dat wij enkele versoepelingen mogen doorvoeren met betrekking tot onze kerken en het vieren. De belangrijkste versoepeling delen we al graag vandaag:

Bezoekers van vieringen hoeven zich niet meer eerst (telefonisch of digitaal) aan te melden. Dit geldt per direct. Wel wordt nu aan de deur gevraagd of u gezondheidsklachten heeft. Binnen de kerk dient nog steeds 1,5 meter afstand worden gehouden en de handen bij aankomst en bij het ontvangen van de H. Communie te worden gereinigd met handgel. Hou er rekening mee dat als het maximum aantal mensen per kerk is bereikt, u er niet meer bij kunt. Kom dus op tijd.

Maximaal kan per viering in de kerk het aantal bezoekers toegelaten worden dat in het gebruiksplan van desbetreffende kerk staat (achterin de kerk te vinden). Dit aantal mag echter de 100 aanwezigen niet overschrijden. Veiligheidshalve dient daarom voor de H. Agnes, H. Martha en H. Jacobus een maximum van 90 bezoekers aangehouden te worden, zodat het aantal aanwezigen inclusief ambtsdragers (voorganger, koster, organist, coördinatoren, cantor, enz.) niet meer dan 100 bedraagt.

Andere versoepelingen volgen volgende week.