Zaterdag 9 juli 2022 wordt de Nationale Bede- vaart naar Brielle gehouden. Dit jaar is het precies 450 jaar dat 19 geestelijken – die wij kennen als de Martelaren van Gorkum – in Brielle hun leven gaven voor hun geloof in de Eucharistie en hun trouw aan de Paus. Voor de tiende keer gaan wij ons vanuit Den Haag aansluiten bij deze jubileum bedevaart. We gaan per fiets (of e-bike) en met de bus. Het thema van de bedevaart is:
‘Eén van Geloof en één van Geest’. Het belooft weer een inspirerende bedevaart te worden, speciaal omdat in Brielle ook de H. Titus (Brandsma) wordt herdacht, een slachtoffers van het Naziregime, die op 15 mei jl. in Rome heilig is verklaard. De geestelijke leiding is in handen van Diaken Paul Kuhlmann, die de tocht per bus zal maken.

Programma in Brielle

11.00u Pontificale Eucharistieviering met mgr. J.H.J. van den Hende als Hoofdcelebrant. De lunchpauze is onmiddellijk na de viering.
14:30u Kruisweg in de Ommegang rond het Martelveld.
15:30u Vesperviering, processie en pelgrimszegen. Onmiddellijk na de zegen verzamelen we vóór de kerk voor de terugtocht.

Route en vertrektijden

De bus vertrekt om 09:00u bij de Emmauskerk, hoek Maartensdijklaan/-Fluitenbergstraat, en haalt rond 09:15u de deelnemers op bij de St. Jacobuskerk in de Parkstraat. Rond 18:00u verwachten we terug te zijn in Den Haag.
De fietsers uit alle delen van Den Haag verzamelen om 06:45u op het kerkplein van de St. Jacobuskerk in de Parkstraat en vertrekken om 07:00u. De route loopt via Rijswijk (Hoornbrug), Delft, Schipluiden, Maasland en Maassluis waar we per veerboot oversteken naar het eiland Rozenburg. De terugweg loopt grotendeels via dezelfde route. Er gaat een bezemwagen mee. Onderweg worden enkele korte tussenstops ingepast met een versnapering. Toch blijft de tocht voor velen een uitdaging: zorg dus voor een degelijke voorbereiding en een goede fiets of e-bike. Neem bij twijfel de bus.

Deelnamekosten
Voor mensen die de bus nemen, zijn de kosten € 25,-. Gelieve dit bedrag vóór vertrek over te maken op rekening NL71 ABNA 0891 4039 65 t.n.v. E.C.M. Olgers-van Schie onder vermelding van ‘Brielle bedevaart’. Bij de fietsers wordt € 3,- opgehaald voor de aankoop van veerbootkaartjes.

Meer informatie?
Kees Nusteling (070-3063811) of Lore Olgers (070-3244118)

Graag aanmelden voor 15 juni!
De gegevens bij voorkeur e-mailen naar: parochiesecretariaat@rkdenhaag.nl of de antwoordstrook toesturen aan het parochiesecretariaat parochie Maria Sterre der Zee, Neuhuyskade 97, 2596 XK Den Haag.