Logo Kroonbede
We geloven dat gebed Nederland kan veranderen. De Kroonbede bidt rondom Prinsjesdag voor politiek Den Haag!

Kroonbede

De Kroonbede is initiatief van Haagse kerken in samenwerking met MissieNederland. Het is een laagdrempelige viering voor politici en burgers. Sinds dit jaar nemen wij als RK parochie hier ook actief aan deel.

Kroonbede 2016 in H. Jacobuskerk

Op dinsdag 12 september 2017 om 20:00 uur is de jaarlijkse kerkdienst in H. Jacobus de Meerdere. Hoofdspreker is Edward de Kam, directeur Europe, Middle-East & North-Africa bij Youth for Christ International. Tweede Kamerlid voor het CDA Harry van der Molen zal een persoonlijk geloofsverhaal vertellen. Parochievicaris Ad van der Helm zal mede voorgaan in gebed, samen met Karin van den Broeke (Preses Generale Synode van de PKN) en Chris Taylor (voorganger Redeemer International Church). Wees welkom, aanmelden niet nodig.

24 uur van gebed

Nieuw dit jaar is het 24-uurs gebed op Prinsjesdag zelf. Onze Koning zal waarschijnlijk de Troonrede eindigen met de woorden: “U mag zich daarbij gesteund weten door het besef dat velen U wijsheid toewensen en met mij om kracht en Gods zegen voor U bidden“.  Deze oproep nemen wij te harte. Ons verlangen is politiek Den Haag te zegenen met de liefde van Jezus Christus, zodat keuze die worden gemaakt in de politieke hoofdstad van Nederland leiden tot een barmhartige samenleving.
In een tijdsbestek van 24 uur bidden we in totaal 12 uur: drie blokken van 4 uur. Onze parochie draagt hieraan bij op woensdag 20 september van 09:30-10:30 uur. Ook u kunt dan met ons meebidden.
Locatie: Sint Jacobstraat 131-133 (kantoor Redeemer International Church – boven Theater aan het Spui).

Voor meer informatie zie ook www.kroonbede.nl